Publicat de: atdv | 5 octombrie 2011

Nevăzători din 19 raioane s-au adunat la Cimişlia la Festivalul orbilor

Peste 160 de participanți din 19 raioane ale republicii au participat la Cimișlia la cea de-a patra ediţie a festivalului zonal, dedicat persoanelor cu dezabilităţi vizuale. Festivalul, cu genericul „Moldova Patria Mea”, a fost organizat cu ocazia aniversării a 65-a de la fondarea Societăţii Orbilor din Moldova.

La manifestare au participat solişti vocali, instrumentişti şi meşteri populari din 19 raioane ale Republicii, în total peste 160 de participanţi.

În cadrul festivalului, persoanele slab-văzătoare au avut posibilitatea de a-şi scoate în evidenţă abilităţile artistice. Pentru unii din ei, această manifestare a fost şi o ocazie de a ieşi din singurătate şi a comunica cu semenii lor.

Nevăzătorii au fost receptivi la apelul organizatorilor şi au venit la festival cu lucrări personale. Spectatorii au avut posibilitatea nu numai de a admira aceste lucrări dar şi a le procura. Banii din vânzări vor fi donaţi persoanelor cu dezabilităţi vizuale.

Acest eveniment, s-a desfăşurat în două etape. La nord s-a petrecut la Bălţi, la sud în Cimişlia, iar în luna octombrie va fi organizat festivalul republican care va avea loc la Chişinău.

 

Sursa: http://gazetadesud.md


Lasă un comentariu

Categorii